Subject: Davis trash

Date: Fri, 18 Apr 1997 11:16:19 -0700

From: avp@mvacs.ess.ucla.edu (Asmin Pathare)

To: dmlevins@uclink2.berkeley.edu, 98ksb@williams.edu

----- Begin Included Message -----

>From aeabbott@ucdavis.edu Fri Apr 4 09:47:17 1997

Mime-Version: 1.0

Date: Fri, 4 Apr 1997 09:49:24 -0800

To: avp@mvacs.ess.ucla.edu (Asmin Pathare)

From: aeabbott@ucdavis.edu (April Abbott)

Subject: Davis trash

This is what we've been able to come up with. Would it be possible to

merge this with some of those other questions you were going to use in the

case of teams who didn't write anything? We might be able to come up with

a few more in the car on the way down.

TOSSUPS

1.In the Simpsons "Bobo" episode, Mr. Burns and Smithers clung to Homer's

kitchen ceiling while Homer ate, FTP, how many slices of individually

wrapped processed American cheese?

Answer: _64_

2. "Hunky Dory", "Pinups," "Aladin Sane", "Low", "The Man Who Sold the

World," "Scary Monsters," and "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and

the Spiders from Mars" are all albums from, FTP, what now 50 year old

"ThinWhite Duke" from England who toured with Nine Inch Nails in 1995?

Answer: David _Bowie_

3. Pencil and paper ready: Take the number of members of ABBA, add the

number of Pet Shop Boys, and finnaly subtract the number of studio albums

put out by the Sex Pistols. FTP, what do you get.

Answer: _5 _(4+2-1)

4. FQTP What is Morrissey's real first name?

Answer: _Steven_

5. Everyone knows that Laura Palmer was killed in the fictional town of

Twin Peaks. Special Agent Dale Cooper was able to determine that BOB, the

spiritual killer was, FTP, the inhabitant of what real killer?

Answer: _Leland Palmer_ or _her father_

6. He got an early break playing Dennis/Denise, the transvestite DEA agent

on Twin Peaks. FTP, name this dashing co-star of Gillian Anderson on FOX's

highest rated sci-fi show.

Answer: _David Duchovney_

7. Libraries have problems with patrons stealing these ads from magazines

to collect them. FTP, name this vodka, whose ads show imaginative

renderings of the shape of the bottle in a variety of settings.

Answer: _Absolut_

8. Moving to sports, sort of. He trained from childhood to play in the

NHL. Never drafted, he took a wide variety of jobs, including gas station

attendant, security guard, plumber, and construction worker. When his

grandmother's house was taken by the government as payment for 10 years of

back taxes, he took up golf to earn enough money to buy back the house.

FTP, name this Adam Sandler movie named after the main character.

Answer: _Happy Gilmore_

9. Maria de Medeiros, Rosanna Arquette, Amanda Plummer, Ving Rhames, Eric

Stoltz, Tim Roth, Christopher Walken, Harvey Keitel, Uma Thurman, Bruce

Willis, Samuel L. Jackson, John Travolta and Quentin Tarantino all star in

what 1994 winner of the Cannes Film Festival?

Answer: _Pulp Fiction_

10. Cougar was number one. Cougar couldn't handle it and turned in his

wings. Now Maverick is number one. FTP give the fighter pilots' name for

Miramar Flight School.

Answer: _Top Gun_

11. He was raised by his aunt and uncle on a planet farthest from the

bright center of the galaxy. He craved adventure and excitement, and

wanted to submit his application to the Academy this year, before the

harvest when his Uncle needs him most. FTP name this hero of the Rebellion

played by Mark Hamill in Star Wars.

Answer: _Star Wars_

12. Nobody in this group wanted to move away from their childhood home of

Astoria. Their parents had to sell their houses, so these kids decided to

act and go after the treasure of One Eyed Willie. FTP, name this mid 80s

childhood adventure with such memorable characters as Chunk, Sloth, and

Mouth.

Answer: The _Goonies_

13. It's not really Vegas, but the costumes and lights might make you think

it is. Oddly enough, this group performs Celtic dance and music. FTP,

name this show led by former member of Riverdance, Michael Flatley.

Answer _Lord of the Dance_

14. Comic books aren't just for kids anymore. Such titles as Sandman,

Hellblazer, Shade, the Changing Man, Black Orchid, and the Dreaming are,

FTP, part of what line of DC comics suggested for mature readers?

Answer: _Vertigo_

15. The Paul Bunyan statue seen in the movie version of this town can't

hold a candle to the one they really have. This large animated man can

move his arm and roll his eyes, and speaks to kids as they enter the Paul

Bunyan Amusement Park in FTP, what central Minnesota town which figured

prominently in the movie Fargo?

Answer: _Brainerd_

16. Because of this large animal's inefficient digestive system plants come

out looking not much different than they did going in. Because of this,

the dung can be used for papermaking. FTP, name this mammal, whose tusks

are a source for ivory.

Answer: _elephant_

BONUSES

1. For thirty points all or nothing, name the Simpsons' cat and dog.

Answer: _Santa's Little Helper_ and _Snowball_

2. In Neil Gaiman's Sandman comic books, Dream has six siblings

collectively known as The Endless. Name them for five points each.

Answer: _Death_, _Destruction_, _Delirium_, _Despair_, _Destiny_, _Desire_

3. Quentin Tarantino has received critical acclaim for his film direction,

despite the fact that he's only directed two full length motion pictures,

Reservoir Dogs and Pulp Fiction. But he's also an actor and screen writer.

FTP each, answer the following questions about Tarantino's other work.

1. Name the Margaret Chow TV show where he satirized the 50s diner scene in

Pulp Fiction with a 70s disco scene.

Answer: _All American Girl_

2. Name the script he wrote, which Oliver Stone directed, about the press's

glorification of a cross country murder spree by Mickey and Malorie.

Answer: Natural Born Killers_

3. Name this nuclear submarine drama that Tarantino spiced up with

references to Star Trek, Silver Surfer, and other comic book super heroes.

Answer: _Crimson Tide_

4. Name the Kevin Bacon movie, given the setting and a list of actors, for

the stated number of points.

1. 5 points. Bill Paxton, Gary Sinise and Tom Hanks - space

Answer: _Apollo 13_

2. 10 points. Tom Cruise, Jack Nicholson, and Demi Moore - court room

Answer: _A Few Good Men_

3. 15 points. Fred Ward, Michael Gross, and Helen Shaver - desert

Answer: _Tremors_

5. Here are the obligatory Star Trek questions:

1. Everyone knows Kirk and Picard, but can you name the captains on Deep

Space 9 and Voyager? 5 points each.

Answers: Benjamin _Sisko_ and Katherine _Janeway_

2. Again, we all know Spock and Riker, but who are Sisko's and Janeway's

first mates? 5 points each.

Answers: _Dax_ and _Chakotay_

3. And of course the doctors were Bones and Crusher; now name them for Deep

Space 9 and Voyager.

Answers: _Bashear_ and the _"Doctor"_ or Emergency Medical _Hologram_

6. Given a list of songs, give the name of the album FTP. Five points if

you also need the name of the artist.

1. All We Ever Look For, Egypt, Babooshka

Artist: Kate Bush

Answer: _Never For Ever_

2. In The Eye, Luka, Tom's Diner

Artist: Suzanne Vega

Answer: _Solitude Standing_

3. Winter, Me and a Gun, Crucify

Artist: Tori Amos

Answer: _Little Earthquakes_

7. In Mystery Science Theater 3000, the human silhouette in the front was

sometimes Joel and sometimes Mike, however the two robots were consistent.

Name them for 10 points each.

Answers: _Crow_ and _Tom Servo_

There's one other robot on the ship who doesn't get to join them for the

movies Name her for another 10 points.

Answer: Gypsy

8. Given the ingredients of a mixed drink, name the drink FTP each.

1. Gin and dry vermouth

Answer: _martini_

2. Rum, lime juice and sugar

Answer: _daiquiri_

3. Tequila, lime or lemon juice, and orange-flavored liqueur

Answer _margarita_

9. Given song lyrics, name the band 30-20-10

1. Once a year, my friend puts on a red suit.

2. He wants a shoehorn, the kind with teeth.

3. I returned a bag of groceries accidentally taken off the shelf before

the expiration date.

Answer: _They Might Be Giants_

10. How's your sense of humor? According to medieval theories, excesses of

certain bodily fluids would affect a person's temperament. Given the

personality, name the fluid associated with it FTP each.

1. Sanguine - ecstatic, highly loving

Answer: _blood_

2. Choleric - obstinate, filled with rage

Answer: _yellow bile_

3. Melancholic - gloomy, brooding

Answer: _black bile_

11. Douglas Adams' Hitchhiker's Trilogy actually contains five books. Name

them, for five points each and a five point bonus for all five.

Answers: _The Hitchhiker's Guide to the Galaxy_, _The Restaurant at the End

of the Universe_, _Life, the Universe and Everything_, _So Long, and Thanks

for All the Fish_, _Mostly Harmless_

----- End Included Message -----