1998 TRASH Regionals
    Round 06
    Tossups

  1. Owing to its astonishingly high caffeine content, the back has a warning label addressed to children and caffeine-sensitive people. Made by the Hansen company, some stores initially refused to carry it because the label and marketing materials made it seem more like a malt liquor than a sports drink. FTP, name this drink, whose slogan is "when you need the maximum," whose compelling label shows a being of supernatural evil drawn to resemble a superhero.
    ANSWER: RED DEVIL

  2. Sean Penn, Woody Harrelson, John Cusack, Nick Nolte and Bill Pullman are all in this movie, but its most enigmatic figure is director Terrence Malick, who is making his third movie 20 years after the first two. It concerns a company of soldiers trying to take a hill on Guadalcanal in 1942. FTP, name this film, which also features John Travolta and George Clooney.
    ANSWER: The THIN RED LINE

  3. Baltimore Oriole Brady Anderson claims to be the originator of this, first doing it in 1989 in an effort to combat Bash Brothers Mark McGwire and Jose Canseco. White Sox catcher Chad Kreuter claims this gesture debuted pre-Bash Brothers, around 1986 or so. Whenever it started, this evolution of forearm-bashing has put an end to the high five. FTP name this fist-to-fist congratulatory gesture of baseball players.
    ANSWER: THE BONE

  4. He was created in 1956, and originally had a plaid scarf and curling whiskers that made him look like a four-legged David Niven. He has a nameless wife, namesake son, and a daughter, Antoinette, who hasn't been seen since a 1974 commercial. His voice is provided by Thurl Ravenscroft, who provided the singing voice of the Grinch in How the Grinch Stole Christmas. FTP name this animal, whose been the spokesbeast for Frosted Flakes for 42 years.   
    ANSWER: TONY the Tiger

  5. Her father's bizarre traning regimen included graveyard campouts and trips to pit bull fights. He even had her walk up flights of stairs backwards to build her thigh muscles, and still he claims he's no Earl Woods. FTP name this phenom, winner of the US Women's Open and Dinah Shore Championship, whose score of 61 at the Jamie Farr Kroeger classic set a new single-round record for the LPGA.
    ANSWER: Se Ri PAK

  6. This band's label and merchandising arm, Bama Rags, controls 18 incorporated entities, including the band's 10-acre enclave in Virginia. Formed in 1991 thru a series of basement taping sessions, their lead singer is a South African who was discovered bartending at Miller's, a Charlottesville hangour popular among musicians. FTP name this band, whose latest album is Before These Crowded Streets.
    ANSWER: DAVE MATTHEWS BAND

  7. This man, born in 1916, is credited with running the first modern T-formation in the NFL. In 12 seasons, he set team records for career passing yards and touchdowns, won six All-Pro awards, and led his team to four NFL titles, including a 73-0 drubbing of the Redskins in 1940. FTP name this Hall of Fame quarterback, the NFL's MVP in 1943, who died in 1998 at age 81.
    ANSWER: Sid LUCKMAN

  8. Born in Michigan in 1945, this actor first achieved fame as one of the corpse-nabbing victims in 1978's Coma. On the last season of The Rockford Files, he played Jim Rockford's chief rival, Lance White. Film work included playing King Ferdinand in Christopher Columbus: The Discovery, a jewel thief in Lassiter, and a futuristic cop in Runaway. FTP name this actor, best known for his role as Hawaiian-based detective Thomas Magnum.
    ANSWER: Tom SELLECK

  9. Armed with such skills as Nerves of Steel, The Right Stuff, Thick Skull, Two Heads, Tentacles, and the Hail Mary, teams, among them teams of humans and elves and orcs and undead and slann and skaven, face off on the field of battle. Chainsaws, guns, razor-sharp claws, and hypnotic powers are just some of the devices used to gain an edge over one another. FTP, name this board game, in which the teams, such as the dreaded Orcland Raiders, play a game very similar to football until the field is littered with corpses.
    ANSWER: BLOOD BOWL

  10. The cover of her most recent book, already showing the author extending her middle finger in such a way to make it a letter in its pro- vocative title, was missing one thing: a nipple.  Seated and topless, her left nipple should be showing, but it doesn't.  Publisher Doubleday says there was no retouching, but the author assumed the photo was retouched to not further offend people. FTP,  name the author who appeared in almost all the alltogether on the cover of Bitch, her follow-up to 1994's Prozac Nation.
    ANSWER: Elizabeth WURTZEL

  11. Originally an Obie-winning one woman play by Eve Engler, it was made into a book. At a high-society benefit for a number of womenÕs groups, portions of it were read aloud by celebrities, including Barbara Walters, Susan Sarandon, Margaret Cho and Winona Ryder. FTP, name this play, a discussion of genitalia in their own words by dozens of women worldwide, which got its biggest national attention when the national entertainment news covered Callista Flockhart's reading of "Clitoris."
    ANSWER: The VAGINA MONOLOGUES

  12. "To recap those revisions: women are still worth 10 points more than men in all age brackets, but teenagers now rack up 40 points, and toddlers under 12 now rate a big 70 points. The big score: anyone, any sex, over 75 years old has been upped to 100 points." These were the rules of the race run by Machine Gun Joe Viterbo and Frankenstein in this movie. FTP, name this 1975 cult classic starring David Carradine and Sylvester Stallone.
    ANSWER: DEATH RACE 2000

  13. (Audio) This singer has long been lambasted for being nothing more than pop drivel by critics. FTP name this singer, given this 20-second response to his critics.
    ANSWER: Barry MANILOW

  14. Cameron, Owen's ne'er do well brother on Partners.  Drew Kellerman, troubled brother of Mike Kellerman, on Homicide. Alan Tofsky, Jamie Buckman's cartoonist boyfriend on Mad About You.  These are some of the TV character that have been played by, FTP, what actor who currently plays a doctor on Chicago Hope.
    ANSWER: Eric STOLTZ

  15. The industrial punk group Big Black. The McLean Stevenson Show. The Women's Christian Temperance Union. John Cusack and Jeremy Piven. All these things were founded, located, based, or born in, FTP, what Chicago suburb, also the home of Northwestern University?
    ANSWER: EVANSTON

  16. According to Homer Simpson, this Michigan-based band featured the wild shirtless lyrics of Mark Farmer, the pulse-beating bass of Mel Schacter, and the competent drumming of Don Brewer. Between 1970 and 1976, this band earned 11 gold or platinum records, and broke the Beatles ticket sale record at Shea Stadium in 1971. FTP name this hard-rock band, whose hits included Some Kind of Wonderful, The Locomotion, and We're An American Band.
    ANSWER: GRAND FUNK RAILROAD or GRAND FUNK (Yes, we know it's not "pulse-beating" -- not that that stops us, usually...)

  17. Ross Shaffer hosted this game show's short lived fourth version, which aired during the 1990-91 season. The first three versions all had the same host. Johnny Olson was the announcer for the first two versions, while Gene Wood announced the next two. The host of the planned fifth incarnation is Michael Burger. While game play has varied between all of them, the basic idea remained the same: contestants try to fill a space in a phrase or sentence with the same word as a panel of celebrities. FTP, name the game show this describes, best known for legendary host Gene Rayburn.
    ANSWER: MATCH GAME

  18. Its musical numbers include You¹re Getting To Be A Habit With Me, Young And Healthy, and Shuffle Off To Buffalo, as well as the title song, which is the finale. Costarring Dick Powell, Warner Baxter, and a young Ginger Rogers as "Anytime Annie," it marked the Hollywood debut of Ruby Keeler, whose character goes out there a youngster, but comes back a star. FTP, name this 1933 Best Picture nominee, the first Warner Brothers film to feature dance numbers by Busby Berkeley.
    ANSWER: FORTY-SECOND STREET

  19. Among the 350 titles in this book series are Cooking by Miller and Rama, Personal Finance by Eric Tyson, Netscape and the World Wide Web by Paul Hoffman, Windows 98 by Eric Rathbone, Football by Howie Long, Golf by Gary McCord, Figure Skating by Kristi Yamaguchi, and Sex by Dr. Ruth Westheimer. FTP give the two  words that complete the titles of these books, published by IDG Books Worldwide.
    ANSWER: FOR DUMMIES

  20. Waring Hudsucker in The Hudsucker Proxy; Lew in One Fine Day; Santa Claus in Elmo Saves Christmas; Colonel Erhardt in To Be Or Not To Be; these are just a drop in the ocean of roles this character actor has played. FTP, name this man who played Doc Hopper in The Muppet Movie and Lt. William Snyder in The Sting.
    ANSWER: Charles DURNING

  21. In his first adventure, among other misdeeds he called in a phony fire alarm, broke out of jail, flew using helium balloons, and caused a horrible traffic jam. Later, he expanded to drug use, passing out on self-administered ether. His drug use didn't seem to hurt his balance, as he later bicycled balanced on his bike's rear tire all the way back to the Man In The Yellow Hat's house. FTP name this loveable monkey, who tried to be good, but was curious.
    ANSWER: CURIOUS GEORGE

  22. Mondo Hollywood includes a bebop version of Moon River, and Nelson Riddle¹s ³Your Zowie Face² from In Like Flint. Organs In Orbit, volume 16, includes two selections from former pitching great Denny McLain, including The Girl From Ipanema. Other volumes include Mondo Exotica, Rhapsodesia, and Cha-Cha de Amor. If all of these are too overwhelming, you could check out the Leopard-Skin Sampler. FTP, name this series of lounge-music compilations from Capitol Records, currently at 18 volumes and counting.
    ANSWER: ULTRA-LOUNGE

  23. It consists of a tearing or straining of the muscle fibers of the hip abductors and flexors which connect the lower femur to the pubic bone. A kind of sprain, they can occur on a long step, a blow to the muscle, a twist, or any stress to the muscle, and they occur in most every sport. FTP identify this common injury, the mention of which used to prompt Keith Olbermann to say, "His own, we hope."
    ANSWER: GROIN PULL or PULLED GROIN muscle (prompt on: GROIN STRAIN)